Wij zijn Phely en Wim van de Langenberg en wonen in Dongen, een dorp tussen Tilburg en Breda. Sinds het jaar 2000 fokken wij shelties, gemiddeld twee nestjes per jaar en sinds 2014 fokken we standaard ruwhaar teckels, 1 nestje per jaar.

Onze honden maken deel uit van het gezin, en de pups groeien binnenshuis op, waardoor ze vanzelf gesocialiseerd worden op alle huishoudelijke geluiden. 

We hebben ook een heerlijke grote tuin, waar onze honden (en de pups) kunnen spelen en snuffelen. 

Image
Image

Ons streven als fokker is om een kleine, huiselijke kennel te zijn. Het kiezen van de combinatie van reu en teef berust bij ons op drie peilers: karakter, gezondheid en uiterlijk. 

We willen vooral een fijne huishond fokken, een maatje dat deel uit gaat maken van je gezin. 

En als je nog meer zou willen, heb je keus genoeg: showen, fokken, lange wandelingen maken, hondensporten (shelties zijn super in behendigheid en gehoorzaamheid en met teckels kun je de jacht beoefenen). Alle dingen die je samen doet vindt je hond fijn, maar natuurlijk is je hond niet voor alles geschikt. Als je kiest voor datgene wat je zelf leuk vindt en wat je hond graag doet en wat hij lichamelijk en geestelijk kan, zal het je band nog extra verdiepen.